Kiekvienais metais vykstančių žiemos švenčių metu labai svarbų vaidmenį vaidina maisto tradicijos. Šv. Kalėdos yra metas, kuomet draugėn susiburia visa šeima ir patys artimiausi bei brangiausi žmonės. Tačiau lygiai taip pat – Kalėdos yra ir šventė, kuri neįsivaizduojama be gausybe kalėdinių patiekalų nukloto stalo. Todėl, kai kalėdiniai patiekalai yra tokie svarbūs kasmetinių žiemos švenčių metu, labai įdomu sužinoti, kokie kalėdiniai patiekalai puošia ir kitų užsienio šalių gyventojų kalėdinį stalą.
Kalėdinis keptas viščiukas (Japonija)
Japonijoje kalėdinio sezono metu „Kentucky Fried Chicken“ arba „KFC“ restoranų tinklui yra pats pelningiausias laikas visuose metuose. Taip yra todėl, kad apytiksliai 3,6 mln. japonų šeimų per Kalėdas valgo „KFC“ maistą. Dėl didžiulio pastarojo maisto populiarumo, japonams iš „KFC“ vištieną neretai tenka užsisakyti net ir likus dviem mėnesiams iki Kalėdų.
Aštuntajame dešimtmetyje „KFC“ sugalvojo nuostabų rinkodaros planą. Tuo laikotarpiu Japonijoje nebuvo labai ryškių kalėdinių tradicijų, todėl „KFC“ nusprendė šią spragą užpildyti. Jie tai padarė savo klientams pasakydami labai paprastą dalyką – „tai yra tai, ką jūs turėtumėte daryti Kalėdų metu“. Šią „madą“ japonai „pasigavo“ labai greitai. Šiandien „KFC“ siūlomi kalėdiniai patiekalai nėra tik keptas viščiukas. Dabar jie taip pat siūlo ir kalėdinį tortą – dar vieną svarbų japonų kalėdinio stalo „ingredientą“.
Latkes (Izraelis)
Nuo Viduramžių latkes – viena ar kita forma – buvo labai svarbi Chanukos šventės dalis. Latkes yra bulviniai blynai, kepami aliejuje. Juos žydai laiko nacionaliniu patiekalu. Taip pat žydai šios šventės metu mėgsta keptas spurgas (spurgas su skylute) ir apvalias spurgas.
Panettone (Italija)
Kai yra kalbama apie kalėdinius patiekalus, kurie yra patiekiami Italijoje, galima įvardinti daugybę įvairių tradicinių patiekalų, kurie skiriasi skirtinguose regionuose. Kai kuriose Italijos dalyse italai mėgsta valgyti septynias skirtingas žuvis, paruoštas septyniais skirtingais būdais. Taip pat labai dažnai dvi iš septynių žuvų būna sūdyta menkė ir kalmarai. Kituose Italijos regionuose italai mėgsta valgyti keptą ėriuką arba paukštieną – keptą arba virtą ir paskanintą padažu.
Saldumynai taip pat vaidina labai svarbų vaidmenį kalėdiniu laikotarpiu. Šiaurinėje Italijoje vienas iš žinomiausių desertų yra panettone – itališkas kalėdinis pyragas. Šis pyragas yra gaminamas iš cukruotų vaisių, šokolado, razinų ir riešutų. Taip pat tarp saldėsių būna torrone, marcipanai, nougat, zeppole, kanelės ir pandoro.
Kalėdinis pudingas (Anglija)
Šis angliškas kalėdinis patiekalas turi daugybę pavadinimų. Kaip bebūtų, jis yra tikrų tikriausia angliškų Kalėdų dalis. Be to, kalėdinis pudingas yra gaminamas ir kai kuriose Airijos bei JAV dalyse.
Šis pudingas yra gaminamas iš taukų, kiaušinių, melasos, prieskonių ir džiovintų vaisių. Įprastai kalėdinis pudingas yra patiekiamas su brendžiu.
Tamale (Kosta Rika)
Kosta Rikoje tamale gaminimas nuo seno yra Kalėdų tradicija, o kiekviena šeima turi savo „slaptą“ receptą. Šis patiekalas yra gaminamas iš kukurūzų tešlos ir yra virtas kukurūzų lukšto arba banano lape. Valgant tamale, įvyniojimą galima išmesti arba pasitelkti vietoje lėkštės, tokiu atveju tamale valgant iš vidaus. Kartais į tamale vidų būna dedama kiauliena, jautiena arba vištiena. Kiti ingredientai, kurie taip pat gali būti dedami į tamale, yra česnakai, svogūnai, pomidorai ir razinos.
Kepta kiaulė (Filipinai)
Hamón (sūdyta kiaulės koja) arba Lechón (ant iešmo kepta kiaulė) yra pagrindiniai filipiniečių kalėdiniai patiekalai. Kartu šiems tradiciniams filipinietiškiems patiekalams ant Kalėdų stalo antrina quesa de bola (sūrio kamuolys), makaronai, lumpia (suktinukai) ir vaisių salotos.